Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Πτυχίο "a la crème" από το "Πανεπιστήμιο Α.Ε."....

........ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!
και επειδή ο κόσμος καίγεται και το..."γιωργάκι" χτενίζεται, βρήκαν που ήταν η λύση στο πρόβλημά μας, την παιδεία! Σκονταύτει δηλαδή η Ελλάδα -όπως ήταν αναμενόμενο- πάνω στο τραχύ οδόστρωμα του καπιταλισμού και της φταίνε τα λυμμένα κορδόνια!!! Αφού βλέπουν....δέν μπορούν! Γιατί συνεχίζουν και προσπαθούν;; Λαμόγια: αφήστε την εκπαίδευση που της έχετε αλλάξει τα φώτα και από τα πολλά λίφτινγκ έχει γίνει σαν την Άντζελα Δημητρίου! Είναι τρομακτικά επείγουσα η κατάσταση και ο λαός οφείλει να δώσει το παρόν και να πάρει τα ηνία στα χέρια του....
          Το όλο story εξελίσσεται σε αυτό το μικρό ατυχές κράτος, όπου ενώ οι διάφορες κυβερνήσεις με τα διάφορα πρόσωπα του ίδιου "τυρράνου"-της αστικής τάξης δηλαδή- εναλλάσσονταν στο άχαρο πολιτικό σκηνικό , οι μεταρρυθμίσεις στην δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση πάνε και έρχονται....Στην ουσία δοκιμάζουν και ότι δεν τους αρέσει (και δεν είναι αρκετα συμφέρον για αυτους) το αλλάζουν, κάθε φορά εις βάρος των φτωχών στρωμάτων φυσικά. Έιμαστε πειραματόζωα ενός συστήματος που "θρέφει γελάδια" , με τέτοιον τρόπο,ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για την "σφαγή" και την "κατανάλωσή "τους από τα θηριά της πλουτοκρατίας. Με τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία απαιτούν κάθε φορά όλο και πιο πολλά υπερεξειδικευμένα αποπροσανατολισμένα μυαλά, που θα πωλούν την εργατική τους δύναμη για μία χούφτα ψίχουλα.Μας θέλουν κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Στα μέτρα που χρειάζεται για να ταιριάξουμε "ως πρέπει" στις επιχειρήσεις τους, δουλεύοντας σαν στρατιωτάκια στη γραμμή παραγωγής, αποφέροντας τους όλο και περισσότερα κέρδη!
       Ύστερα λοιπόν από όλες τις αλλαγές που πέρασαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (με πολλές επεμβάσεις του "πάνσοφου" κ.Μπαμπινιώτη, που τελικά δεν άφησε την "σοφία" του να μεταδωθεί και στα νέα παιδια) και μετά από όλο ο σκηνικό της αναθεώρησης του άρθρου 16 (το 2006) περί την ιδιοτικοποίηση των πανεπιστημίων............φέτος -καταμεσής στην καπιταλιστική κρίση (με την παγκόσμιας κλίμακας οικονομική ύφεση)-με τον "αγώνα" των αστών να σώσουν τα τομάρια τους
 και την προσπάθειά τους να προστατέψουν το υπερσυσωρευμένο κεφάλαιο, έφεραν το πολυσυζητημένο μνημόνιο σε συνεργασία με την πλουτοκρατία της ΕΕ και την δύναμη του ΔΝΤ, στην χώρα μας και μαζί με αυτό και το "μνημόνιο της Παιδείας". Δέν μπορούσε να λείπει η νύφη από τον γάμο! Η μελλοντική εργατική τάξη (μαθητές και φοιτητές) απ' την σφαγή!
              Προσπαθώντας λοιπόν η κυβέρνηση να ξεζουμισει κάθε πορτοφόλι, κάθε τσέπη , κάθε πουγκί, "χτυπώντας" τα παιδιά των εργατικών οικογενιών , φέρνει το νέο πανεπιστήμιο....Πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα! Με τον νέο νόμο-πλαίσιο που ψηφίζει η κυβέρνηση , φέρνει στην επιφάνεια το αληθινό της πρόσωπο. Το πρόσωπο της κερδοφορίας. Ότι δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια τα επιδιώκουν τώρα  σε συνθήκες κρίσης,ελπίζοντας ότι θα σκύψουμε το κεφάλι.Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο-πλαίσιο αρχικά γίνεται ξεκάθαρο ότι τα πανεπιστήμια θα περάσουν στα χέρια των manager.Αυτοί θα διαμορφώνουν πλέον το πρόγραμμα σπουδών με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους. Συγκεκριμένα πανεπιστήμια που θα επιλέγονται ως τα πιό "κερδοφόρα" ,θα εκμεταλλεύονται από άλλες επιχειρήσεις και θα δίνονται χρηματοδοτήσεις για έρευνες και πειράματα .....θα γινόμαστε πουλημένοι επιστήμονες! Με αυτόν τον τρόπο το κράτος δεν θα έχει πλέον την διαχείρηση των AEI στα χέρια του και δεν θα είναι υπεύθυνο για την χρηματοδότησή τους , αλλά θα τα αντιμετωπίζει ως επιχειρήσεις .Από κει και έπειτα όποια Πανεπιστήμια είναι πιό κερδοφόρα και καταφέρνουν να γίνονται ανταγωνιστικά θα επιβιώνουν ενώ τα υπόλοιπα -μαζί με τους φοιτητές -θα αφήνονται στην μοίρα του άγνωστου....Όλα αυτά βέβαια θα είναι εφικτά αφού πρώτα θα υποχρεώσουν να πληρώσουμε και δίδακτρα στους manager αυτών των πανεπιστημίων οι οποίοι θα μας "παρέχουν"-οι "καλοι" άνθρωποι- και την κάρτα-κουπόνι του φοιτητή  με την οποία θα σιτίζονται οι φοιτητές, θα μεταφέρονται, θα στεγάζονται , αλλά φυσικά έπειτα από πληρωμή! Κι άλλα λεφτά λοιπόν!
               Ακόμη, με σκοπό την αύξηση των κερδών των "επιχειρηματιών-καθηγητάδων" (καπιταλιστών), προσθέτουν στο νέο αυτό νομοπλαίσιο,ένα επιπλέον μέτρο σύμφωνα με το οποίο , οι μαθητές που θα δίνουν πανελλήνιες θα εισάγονται σύμφωνά με τα μόριά τους στην κάθε σχολή αλλά όχι σε τμήματα. Θα εισάγονται σε ένα πανεπιστήμιο δηλαδή, και έπειτα από ένα χρόνο γενικευμένων μαθημάτων θα δίνουν κι άλλες εξετάσεις(!) για να εισαχθούν στο τμήμα που επιθυμούν. Θα επιβαρύνονται λοιπόν ακόμα περισσότερο οι λαϊκές οικογένειες αφού οι επιπλέον εξετάσεις απαιτούν και άλλα φρονιστήρια.....Καθώς θα μπαίνει λοιπόν ,λένε, ο φοιτητής στο τμήμα του , θα επιλέγει εκείνος τα μαθήματα που θα διδάσκεται μέσα από ένα "μενού" μαθημάτων που θα παρέχεται απ΄τις επιχειρήσεις και σε τελική ανάλυση δέν θα παίρνει πτυχίο, αλλά αντ'αυτού , ένα απλό χαρτί-ένα πιστοποιητικό- με το οποίο θα βουτάει στον χώρο εργασίας .Λένε επίσης ότι δεν θα έχει κανείς ευθύνη για το αν εσύ είσαι άνεργος μιας και αυτό θα έγκειται στην επιλογή των μαθημάτων που εσύ έχεις κάνει.....Το βάφτισαν "δια βίου μάθηση" , μιας και θα χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση για την κατάλληλη κατάρτιση στα μέτρα μιας επιχείρησης , αλλά κατα βάση πρόκειται για "δια βίου κοροϊδία", για "δια βίου αναζήτηση εργασίας" και για "δια βίου φτώχεια"!!!!Πλήττονται βέβαια και οι καθηγητές των Πανεπιστημίων των χαμηλότερων βαθμίδων οι οποίοι θα αναχθούν σε συμβασιούχοι....θα δουλεύουν για ψίχουλα με συνεχή ανασφάλεια πάνω απ΄το κεφάλι τους!(φυσικά οι μεγαλοκαθηγητές-manager θα χρηματοδοτούνται και με το παραπάνω εις το  όνομα του κεφαλαίου)
              Με παρόμοιο τρόπο οι manager θα εισχωρήσουν και στα σχολεία για να τα κάνουν πιο "ανταγωνιστικά " !!!Έτσι το χάσμα των τάξεων θα γίνεται ακόμη πιο εμφανές, ήδη από την μαθητική ηλικία, μιας και άλλο επίπεδο μόρφωσης θα παρέχει για παράδειγμα ένα σχολείο στην Κηφισιά που χορηγείται από πολλούς επιχειρηματίες και άλλο επίπεδο π.χ. ένα σχολείο στο Περιστέρι!
              Δέν θα σκύψουμε το κεφάλι! Δέν θα στηρίξουμε άλλο την αγωνία των αστών για την επιβίωση των επιχειρήσεων!Δράση λοιπόν και οργάνωση της πάλης τώρα, για να μην νομιμοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα! Έξω τώρα οι επιχειρήσεις απ΄τα πανεπιστήμια!
            Μαθητές και Φοιτητές , όλοι στους δρόμους,να οργανωθεί η πάλη μας, με τα συντονιστικά των σχολείων και το Μ.Α.Σ. την Τετάρη 1η Δεκεμβρη!

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου