Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Κοινωνικό "κραχ"!

.....και επήλθε η κρίση(οικονομική αρχικά) όπως ήταν αναμενόμενο, μας τσάκισε τα κόκκαλα όπως όλοι το νιώθουμε.....όλα καταγεγραμμένα και προβλεπόμενα σύμφωνα με τους κανόνες του καπιταλισμού....
πως λεμε "γενεθήτω το φως" ,έτσι είπαν οι ισχυροί "γεννεθήτω το κεφάλαιο".....τη δεύτερη μέρα ο καπιταλιστής έπλασε τα εργοστάσια , την τρίτη μέρα μας μετέτραψε από ανθρώπους ,σε αμνούς της σιωπής (και όχι αντίστροφο!)  και πάει λέγοντας .....ε και ύστερα όπως είναι φυσιολογικό για το σύμπαν(στον κόσμο των επιχειρήσεων) 2-3 βροχοπτωσούλες μωρέ, 3-4 νεροποντές παραπέρα,(πτώσεις χρηματιστηρίου) άντε και καμμιά ηφαιστική έκρηξούλα (οικονομική κρίση) μια φορά ανα δεκαετία και σου λέει κάπως έτσι κυλάει το πράγμα.....
     Έλα όμως που σε ένα τέτοιο διεφθαρμένο σύμπαν τα πράγματα ανατρέπονται......οι μισοί διαφθείρονται και οι άλλοι μισοί αντιδρούν! Απ'τους μισούς που αντιδρούν άλλοι μένουν σε επιστημονικές θεωρίες βαρύτητας (οπορτουνισμός, αναρχία κλπ) και άλλοι οργανώνουν ένα παγκόσμιας κλίμακας επιστημονικό εγχείρημα για να κάνουν τις "εξισώσεις" τους πράξη (η εργατική τάξη)!
    Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε στο "προτσές" (process) ενός τέτοιου εγχειρήματος με πολλά εμπόδια στο δύσκολο αυτό δρόμο......έρχεται μια "ηφαιστιακή έκρηξη"(η οικονομική κρίση που διανύουμε) και δυσχαιρένει τη θέση μας και το έργο μας ως μαχόμενος λαός! Eκτός απο τις ατομικές οικονομικές δυσκολίες , με την επέλαση του "ηφαιστιακού νέφους" θολώνει το μυαλό....αλλοτριώνονται οι συνειδήσεις.Ο άνθρωπος χάνει τα λογικά του (εάν τα είχε ποτέ με όλα αυτα που ζούσε στο "κερδοσκοπικό σύμπαν"), και εξωτερικεύει τον χειρότερο του ευατό προς τα έξω!
   Δέν έχει πια αρκετές δυνάμεις ....όσο ψυχικό σθένος του έχει απομείνει καταρρακώνεται μέσα απ' τους σαπισμένους πλέον κρατικούς μηχανισμούς. Θέλει να φωνάξει αλλά δεν ξέρει προς τα που ....θέλει να χτυπήσει αλλά δεν ξέρει ποιόν .....θέλει να αντιδράσει αλλά δεν ξέρει πώς ......και έτσι η ψυχή του αρχίζει να περνάει τη δικιά της κρίση -πολύ μεγαλύτερης κλίμακας- από την οικονομική....
Aγανακτεί αλλά δεν μετατρέπει άμεσα την αγανακτησή του σε δύναμη.....δεν τον αφήνουν σε καμμία περίπτωση να το κάνει....και έτσι πνίγεται όλο και πιο πολύ ......Δεν τον αφήνουν να συσπειρωθεί με το μεγαλύτερο μέρος του προλεταριάτου και τον ανακατευθύνουν προς άλλα σκοτεινά μονοπάτια ,οδηγόντας τον σε μέρη που μπορεί να αντιδράσει "ελεύθερα" και να μην τους ενοχλεί!Προσωρινά νομίζει ότι ξεσπά.Βλέπει όμως στην ουσία δεν υπάρχει αντίδραση....Γιατί χωρίς οργανωμένη πάλη, δέν υπάρχει και ισχυρή αντεπίθεση!
            Χάνεται λοιπόν μέσα στον ίδιο του τον ευατό. Δέν βρίσκει κάτι που να του κρατάει το μυαλό και το πνεύμα σε εκγρήγορση....ούτε μία σπίθα ελπίδας.Μπορεί έξω να έχει λιακάδα και ψυχικά να τον περιβάλλουν εκατομμύρια κατάμαυρα σύνεφφα.Όχι: δέν έχουμε πάθει όλοι κατάθλιψη(στα πρόθυρα είμαστε βέβαια)! Μοιάζουμε κατατονικοί, φοβισμένοι και παράλληλα ψυχολογικά διαταραγμένοι! Το άγχος μας πιέζει καθημερινά να βρίσκουμε τρόπους να επιβιώνουμε πλέον σε αυτή την διεφθαρμένη κερδοσκοπική ζούγκλα! Στο μετρό συναντάς σκυθρωπούς ανθρώπους , μελαγχολικά πρόσωπα, σκοτεινές φυσιογνωμίες.....σπρώχνουν όλοι μαζί σαν απολίτιστοι νεάντερταλ,δέρνουν,κλωτσάνε (πυξ λαξ που λέμε) για μία θεσούλα στο συρμό! Στο δρόμο σε πατάνε και σε βρίζουν και απο πάνω! Σε κάθε φανάρι το 'χουμε στο στόμα έτοιμο το μπινελίκι -και το αντεπιχείρημα αμέσως μετά βέβαια μην μας πεί κανεις τιποτε-........Είμαστε άρρωστοι χωρίς εξακριβωμένη διάγνωση......Προφανώς φάρμακα αντίστοιχα δέν υπάρχουν , αρκούμαστε στα placebo της TV! Mία ευχάριστη ανάπαυλα ίσως ένα Σαββατόβραδο και τη Δευτέρα φτού και πάλι απ' την αρχή : η μάχη για την επιβίωση...ΠΑΡΑΝΟΙΑ!
       Τα νεύρα μας είναι τεντωμένες χορδές ....και μάλιστα ηλεκτρικής κιθάρας!Με την παραμικρή -έστω και ανεπαίσθητη- νύξη πάνω τους , αρχίζουν να πάλλονται σε ρυθμούς heavy metal!Προτείνω βέβαια λίγη αυτοσυγκέντωση και λίγη προσπάθεια για την εναρμόνιση όλων ......να παίξουμε όλοι ταυτόχρονα στον ίδιο ρυθμό, την ίδια μελωδία!  Αφού δεν είναι δυνατόν να πατάξουμε τα συμπτώματα της κοινωνικής κρίσης ας καταβάλλουμε τουλάχιστον λίγη προσπάθεια να συγχρονιστόυμε όλοι μαζί, να δυναμώσουμε όλοι το VOLUME μας, να συντονιστούμε όλοι στην ίδια συχνότητα έτσι ώστε να ακουστεί στα αφτιά όλων των ξεδιάντροπων μεγαλοστελεχών (και μή) του ανίαρου καπιταλιστικού συστήματος, η μελωδία της οργής μας ..........οι πανίσχυρές μας νότες!
     Το πεντάγραμμο είναι άδειο και μας περιμένει να γράψουμε ιστορία! Ας μην τους αφήσουμε να αμαυρώσουν την κοινωνία μας και τις ψυχές μας! Αντεπίθεση εδώ και τώρα να προλάβουμε το γενικό νευρικό κλονισμό!!!

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Editorial

          Σήμερα , Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2011,  και επειτα από την επιτακτική ανάγκη των ημερών για σωστή ενημέρωση και αφύπνιση των νέων , με πλήρη θεματολογία ,από την επικαιρότητα ,την τέχνη , αλλά και τις επιστήμες , ιδρύεται το "proletarios voice".Σκοπός; Να σου πώ την αλήθεια φίλε μου ...δεν έχω! Απλά βαρέθηκα να βλέπω καθημερινά αυτόν τον ξύλινο λόγο στις απρόσωπες εφημερίδες που συμερίζονται μόνο το συμφέρον των ίδιων των εκδοτών!Έχω σιχαθεί να μου ρίχνουν στάχτη στα μάτια με τα φιλο-λαϊκά άρθρα που εν τέλει παρουσιάζουν τον Γιάννη,ως Γιαννάκη....Και μπαρμπα-Γιάννη να τον πείς, πάλι Γιάννης θα παραμείνει! Αυτό που θέλουν να σου περάσουν,θα στο περάσουν!!!Θα μου πεις ηλίθιοι είμαστε;;; Όχι!αλλά όταν συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται θα είμαστε πλεον τυφλωμένοι απ΄την στάχτη και δεν θα μπορούμε να αντιδράσουμε!!
     Στην τηλεόραση δεν θα αναφερθώ.... Δέν αξίζει καν να αναφερθώ! Ο νοών νοείτω: νιώθω όλο και πιο καθυστερημένος κάθε φορα που τυχαίνει να κάνω ζαπινγκ...είναι τόσο γελοίοι που ενώσω τρώνε και τα τελευταία ευρώ του ελληνικού ταμείου ,μας μαθαίνουν "γκουρμέ" μαγειρική! ειναι συνεννοημένοι;;; απ'τα ταλεντ σοου , περάσαμε στα τηλεμαγειρεία! Δέν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι και θα φτιάξουμε και σολωμό! Σου λέει αν είσαι εσύ ο τυχερός μάγκα μου...(αν είσαι δηλαδή αρκετά λαμόγιο) και πιάσεις την καλή ....θα μπορείς να τρώς και εσύ μαζί μας! (ναι καλα κατάλαβες εσένα εννοει ο Πάγκαλος στην επική φράση του "μαζί τα φάγαμε"!!!)
    ....Και η αποβλάκωση συνεχίζεται......δεν αντέχω άλλο και νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου : ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! είναι η φράση που νομίζω είναι έτοιμη να ξεχειλίσει απ' τα στόματα όλων! Όσο η ψαλίδα θα ανοίγει και οι λίγοι εναπομείναντες εκεί "πάνω" (και δεν εννοώ μόνο την κυβέρνηση, αλλα και τους μεγαλοβιομήχανους-ασυγκράτητους κερδοφόρους) θα πλουτίζουν και θα πλουτίζουν και θα πλουτίζουν όλο και πιο πολύ , μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (το λεγόμενο "προλεταριάτο"-που δεν κατέχει απολύτως καμμία παραγωγική δύναμη-) να φαλυρίσει και να φτάσει στο σημείο να τρώει τις σόλες των παπουτσιών του........όσο αφήνουμε τους εκλεγμένους "αντιπροσώπους" μας να κάνουν ότι εκείνη θέλουν ,στη "δημοκρατία" που εκείνοι έχουν ορίσει, με τους νόμους που εκείνους εξυπηρετούν ......τόσο θα βουτάμε όλο και πιο βαθιά στην απόλυτη φτώχεια!
      ....Λένε πως θα βγούμε από την οικονομική κρίση εαν λάβουμε σύντομα τα κατάλληλα μέτρα.....δεν αντιλέγω...θα βγούμε! Θα βγούμε είτε πάρουμε μέτρα είτε όχι! Αλλά αυτή η ανάκαμψη θα είναι παροδική!Θα έρθει όμως και άλλη οικονομική κρίση πολύ μεγαλύτερου μεγέθους και εκεί δεν σε σώζει ούτε ο Μπρους Γουίλις!!!Κρίνεται απαραίτητο σε αυτό το σημείο να χωνέψουμε , οτι αυτές οι κρίσεις ειναι φυσιολογική απόροια του παρόντος συστήματος...του καπιταλισμού.Χωρίς αυτές δεν μπορούν οι αστοί (η πλούσια τάξη εν πάση περιπτώσει) να αυξάνουν τα κέρδη τους (γιατί καλώς ή κακώς ο σκοπός τους είναι η συνεχόμενη συσσώρευση κεφαλαίου)! Και το ξέρουν και οι ίδιοι.......ακόμα και αυτοί που "πέσαν απ' τα σύνεφα " τάχα μου......Γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται και αυτη τη στιγμή προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους....τα λευτά τους ...,όχι εμάς!!!Μόλις βγεί ο ήλιος της ελληνικής οικονομίας από τα σύνεφα τα κέρδη τους θα εκτιναχθούν στα ύψη! Ίσως εαν πέσει κατι απ' τα πορτοφόλια τους (κανένα ψωροευρώ) πράγματι να μας το δώσουν...Έλα όμως που θα ξανακρυφτεί ο ήλιος -και μάλιστα για τα καλά- σε ένα ακόμα πιο σκόυρο σύνεφο που θα σημαίνει μια πλήρη χρεοκοπία  για τη χώρα μας (και όχι μόνο γιατί όσο και αν προσπαθούν δεν πείθουν....για την κρίση δεν φταίει η ελληνική διαφθορά....η κρίση είναι παγκόσμια και καθολική!αυτό επαληθεύει τα λόγια του Μαρξ για το "κεφαλαιο"!!!) που θα μας στείλει κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο!
          Αν δεν ανατρέψουμε τώρα το σύστημα με τους αγώνες μας ,ότι μέτρα και αν λάβουμε, όποιος και αν βγει στην κυβέρνηση, δεν θα ξεφύγουμε απ' την πτώχευση!Αυτοί, όπως έχει δείξει πολλάκις η ιστορία , δέν αλλάζουν-ας αλλάξουμε εμείς στάση! Ας πάρουμε τη σκυτάλη στα χέρια μας να τους δείξουμε τα δυνμή μας! Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που έχει ο λαός όταν είναι συσπειρωμένος....μπορεί να κάνει τα πάντα!! 'Ολοι έχουμε δικαίωμα στο μέλλον......στην παιδεία....στην εργασία: παντου! Ας μην τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν τα όνειρα......